Алуминиева дограма

 Алуминият е използван поради своите добри качества, като материал в изработката на прозорци и е идеално решение за подмяна на старата ви дограма, като и за изработка на входно врати и врати за баня. 

Алуминиевата дограма винаги е имала добра репутация: Тя е стабилна, лесна за почистване и многофункционална. Въпреки това, най-лек дизайн и добри характеристики на материала те не са евтини. Независимо дали покупката си заслужава за вас, вие ще научите тук в Дормакс България. Ние познаваме всички предимства и недостатъци на алуминиевата дограма и ще ги обобщим и сравним с други материали.

Предимства и недостатъци на алуминиева дограма

 • + Устойчива на атмосферни влияния
 • + Малка промяна на размера при температурни промени(малко линейно разширение )
 • + Ниски разходи за поддръжка и ремонт
 • + Висока стабилност
 • + Много добра топлоизолация (с прекъснат термомост)
 • + Без корозия и стареене
 • + Алуминиева дограма има най-висока степен на издържливост и дълъг живот
 • + Стабилността на алуминиевата дограма и алуминиеви врати е изключително висока, водещи елементи в търговския и престижна сграда също да използвате тези алуминий.
 • + Много размери и форми могат да бъдат реализирани само чрез структури с алуминиеви прозоречни системи.
 • + Прозорци и алуминиеви врати са с ниски разходи за поддръжка и изключително трайни, тъй като има много малко износване.
 • + Поради индивидуалната прахово боядисване, цветни алуминиеви прозорци и врати се предлагат в почти всеки цвят. Дървесните цветове и структора са също на разположение
 • + Алуминиевите прозорци и врати са безвредни за околната среда не само за със своите изолационни свойства, но и с възможноста да се рециклират на 100%. За да предложи алуминиева дограма и аспект на околната среда.
 • + Алуминиевата дограма има по-високи нива на сигурност при проникване с взлом, както и звукоизолация от дървената и PVC дограма.
 • - Много производствено енергоемки
 • - висока първоначална инвестиция

Алуминиева дограма: структура и топлинно разделяне

Алуминиева Дограма

Алуминият има много добра топлопроводимост. Старата алуминиева дограма обикновено има сравнително слаба топлоизолация. Съвременните алуминиеви прозорци, обаче, са изградени от няколко камери, като отделните камери са разделени от изолиращо ядро от полиамид. Така се постига много добра топлоизолация. От решаващо значение за енергийната ефективност е и остъкляването, като например използването на високо енергиен  стъклопакет .

Топлоизолация на алуминиева дограма

Решаващият фактор при избора на дограма е коефициентът на топлопреминаване, наречен U-стойност. Това показва колко топлина пропуска компонента. Колкото по-ниска е U-стойноста, толкова по-добра е изолацията. Съвременните алуминиеви прозорци са с U-стойност от 1.3 или по-малко, което се постига в комбинация с стъклопакет от добра до много добра топлоизолация.

Сменете старата алуминиева дограма

Разликата в топлоизолация и енергийната ефективност на стари и нови алуминиеви прозорци е огромна. Следователно, разходите за подмяна на старата алуминиева дограма са ще се възвърнат бързо чрез спестяването на енергия.

Има два варианта на алуминиевата дограма, с прекъснат термомост и с непрекъснат термомост

Профилите с непрекъснат термомост са с по-ниска стойност и са подходящи за изработката на входни врати, врати за баня, остъкляване на балкони и преградни стени на помещения, магазини и офиси.

Без прекъснат термо мост

Алуминият с прекъснат термомост е с висок клас на термо и шумо изолация и по-подходящ за изработка на дограма за жилищни сгради и апартаменти, като се има в предвид значително по-високата цена.

 Алуминиева дограма с термомост

 

Дормакс България работи с марките Altest и Etem, които предлагат високо качество на приемлива цена, и могат да бъдат изпълнени във всички цветове по каталог на RAL и дървесни имитации.